Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /www/Ip/Request.php:244array_key_exists(): Using array_key_exists() on objects is deprecated. Use isset() or property_exists() instead in /www/Ip/Internal/Translations/JsonLoader.php:48array_key_exists(): Using array_key_exists() on objects is deprecated. Use isset() or property_exists() instead in /www/Ip/Internal/Translations/JsonLoader.php:48array_key_exists(): Using array_key_exists() on objects is deprecated. Use isset() or property_exists() instead in /www/Ip/Internal/Translations/JsonLoader.php:48assert(): Calling assert() with a string argument is deprecated in /www/Ip/Internal/Revision.php:44 Pigmentlaser

Pigmentlaser

Oppervlakkige hyperpigmentaties kunnen behandeld worden met een pigmentlaser. De laser zendt in een fractie van een seconde een grote hoeveelheid laserlicht op de huid. Het pigment in de huid absorbeert het laserlicht en zet dit om in warmte waardoor de pigmentcellen vernietigd worden. De behandelde hyperpigmentatie zal eerst donker verkleuren en korstvorming vertonen, dat na ongeveer twee weken zal genezen. Het is mogelijk dat een hyperpigmentatie meerdere malen behandelt moet worden tot het gewenste resultaat bereikt is. Om nieuwe pigmentvorming te voorkomen is het raadzaam om dagelijks zonbescherming te gebruiken.

De pigmentlaser wordt ingezet bij hyperpigmentaties en ouderdomsvlekken (lentigo solaris/senilis) op zowel de handen, het gezicht en het decolleté.